miercuri, 17 martie 2010

"good food, good life"...pentru cine?

Have a break? from Greenpeace UK on Vimeo.


Foarte tare clipul.

Voi nu m-aţi întrebat niciodată dacă sunt "verde". Ei bine, vă spun acum ca sunt envo-lover şi încerc s a fac mici gesturi care sa ajute Pământul ăsta cam terorizat (deocamdată reciclez hârtie, pet-uri si susţin programele celor de la Greenpeace si alte organizaţii de acest tip).

De aceasta data vorbim de „o reţetă de distrugere a pădurilor tropicale”.

Sinar Mas*, cel mai mare producător de ulei de palmier din Indonezia, bineînţeles că uzează (sau abuzează, cum vreţi voi să ziceţi) de păduri tropicale pentru a-şi asigura producţia – păduri ce reprezintă casa a mii de vieţuitoare : de la cele mai variate regnuri animale până la cel mai periculos , până la om adică . Din păcate, pentru un profit sporit, se utilizează o groază de maşinării care poluează cu nesimţire; mai mult, după ce-şi fac treaba, dau foc resturilor de copaci – chiar dacă acest lucru este ilegal – lăsând în urmă , chiar la propriu – un Paradis ars din temelii.

Baiul e că nu toate companiile de acest gen se şi sinchisesc să şi planteze alţi copaci şi să lucreze cu un cost minim în ceea ce priveşte distrugerea pădurilor tropicale.

Nestle** este client fidel al Sinarmas, achiziţionându-şi uleiul de palmier de la aceştia.

De unde şi această campanie : Ask Nestle to give rainforests a break.

Utopică cerinţa, nu?

*Dacă intraţi pe pagina celor de la Sinar Mas, veţi constata că se bat cu pumnu-n piept despre cât de envo sunt ei. Funny, nu? Cine minte?

** Cel mai mare producător de alimente mondial susţine şi el în mod oficial mediul. Asta chiar dacă îşi procură materia primă de la inamici ai acestuia. Paradoxal, nu?

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Specifically, Nestlé has replaced the Indonesian company Sinar Mas as a supplier of palm oil with another supplier for further shipments. " via nestle.com

Au PR-isti prompti :)

Ali Gavra spunea...

:D

good for them.

indiferent ca a fost o miscare doar de dragul imaginii sau, una mai "profunda", de dragul naturii , important e ca se fac astfel de presiuni si se actioneaza in consecinta.

Merci , Presa Libera, de actualizare info :D