luni, 25 mai 2009

pentru cei ce gusta...

..din procrastinare.

din ce???

nu, procrastinarea nu e noua inghetata de la McDonald's, este , simplu spus, amanarea activitatilor, ducand la scaderea performantei si reactii emotionale negative...sau, si mai intuitiv, "tragerea pe cur".

cica frecventa printre noi, studentii, ar fi cam de la 10-70% si 20-30% dintre oameni, in general.

da, de asta NU - reusim sa finalizam sarcina X, la disciplina Y
- se termina odata amarata aia de licenta (!!!!)
- reusim sa ducem la capata ce ne-am propus sa facem
- ne trezim la o ora decenta dimineata ( pt ca noaptea am
recuperat munca de peste zi)

fapt ce duce la , panica pe ultima suta de metrii, cofea + ceai verde+ ceai negru+ cafea + altele si mai nocive.

suntem in sesiune, unii in presesiune. ori chiar daca nu te regasesti, sunt convinsa ca ai o chestie importanta de realizat care asteapta de ceva vreme. dar, vai(!), nu mai sufera amanare!- trebuie sa o fac acum! doar ca acum procrastinez prin diverse metode...visez la cai verzi pe petreti sau la fetzi frumosi, imi re-re-refac manichiura ( pentru ca era musai, ma tinea in loc) , im re-re-reverific mailul-pentru ca s-ar putea sa fi aparut unul de ultima ora, de importanta colosala ( nu era acum 2 minute, insa verific acum ca poate am primit ceva de genul) saaaaau... postez si eu ceva pe blogul ala ca deh...asa-i frumos ( numai bine le ofer si altora ocazia sa proclastineze , citindu-mi bla-blaurile de zi cu zi) .

te regasesti?

si tu te autosabotezi? I know I do that, din cand in cand...sau mai des...rar...adesea...mmmmmmmm...discutabil :)

sper ca acest post sa nu fie doar o manifestare a domnisoarei Ploclastinare ce salajluieste intru mine...ci sa fie cu adevarat de folos.

trebuie doar sa:

- stim cum putem face lucrul X ( hmm...am doua maini, doi ochi, deci sigur pot scrie si citi)
- credem ca putem face lucrul X ( da, cred ca pot sa citesc, chiar si pentru cea mai scarboasa materie, am facut-o si cu alte ocazii)
- sa cred ca merita ( yep, merita...m-a facut sa ma simt bine fata de mine si de cei din jur...si nici nu a trebuit sa contribuiesc gros la bugetul UBB, pt a-mi achita vreo restanta)

so, enjoy the movie, si apoi pe treaba!

Spor

5 comentarii:

Andra Magda spunea...

io gust, da` parca acuma nu mi-e foame.. poate mai incolo :)))
oricum e prea tare :D:D:D

Andi spunea...

la mine nu se aplica,eu tot timpul termin ceea ce am de facut! de exemplu acuma am de terminat un eseu si daca nu vedeam ca ai scris ceva nou in nici un caz nu as fi avut ceva de comentat si deci as fi fost deja gata. veazi?
ok nu vreau sa o lungesc, am vrut doar sa iti spun ca la mine nu se aplica faza asta si as fi adus mai multe argumente care sa-mi sustin cauza, numai ca intre timp o inceput californication la tv si ii exact episodul ce i-am vazut numa' inceputul si e ultima mea sansa sa il vad pana la capat in timp util ca sa pot sa-mi termin eseul. :P spor!

Ali Gavra spunea...

:)))
multumim andi, pt exemplificare. intotdeauna ai fost un (foto)model pt mine :P

eu ma duc la TIFFuri, ce californication??! :)

Amalia spunea...

Nice Ali :)
ai uitat sa mai pui si remediul ultim, in cazul in care nu functioneaza nimic . Pur si simplu sa te pui pe scaun si sa nu-ti dai voie sa faci nimic... nimic altceva/ stai acolo pana iti vine cheful de lucru pentru ceea ce Trebuie sa faci :)
Succes si spor la toate cele bune.

Ali Gavra spunea...

heh

n-am ajuns pana acolo. is curioasa cat m-ar trebui sa stau in starea de a nu face nimic-pentru a ajunge sa ma pun pe treaba :)