sâmbătă, 16 mai 2009

how to...

...break up

:)

foarte tare si educativ filmuletzul.probabil si foarte util pentru unii (nu dau nume) sau chiar pentru noi toti.

enjoy

3 comentarii:

Anca spunea...

nici nu trebuie sa dai nume, mai devreme sau mai tarziu, filmuletul asta ne va fi adresat fiecaruia dintre noi...trist, domn'le, trist.

Ali Gavra spunea...

:)

optimist, optimist

Ali Gavra spunea...

Hai ma ca nu-i asa trist...:D
Decat sa iti pierzi timpul un semestru intreg cu scoala (despre care oricum numerosi psihologi develope-mentalisit, 'sociali', evolutionisti, pedagogi - inclusiv chis:P- au demonstrat ca nu dezvolta abilitati si competente necesera nisei in care traim)mai bine te panichezi, te stresezi, te enervezi, suferi un pic de burn out si multe disonante cognitive pentru doar o lune dupa care n-ai treaba.:P
Si dupa TPB (theory of plannes behaviour) trebuie doar sa ai control asupra siuatiei (sau macar senzatia de control) si autoeficacitate destula si poate o sa ai o performanta mai buna studiind intr-o luna decat altii care si-au batut capul intregul an.

Acum multi ani in urma Bandura a explicat deja de ce prostii au noroc si reusesc in toate (vezi conducerea tarii de ex:D). Simplu..prostii nu-si constientizeaza propriile limite, deci au o autoeficacitate crescuta.:)

Asadar, mesajul pentru toti muritorii de rand care nu au inteles nimic din ceea ce am scris pana acum: Sa fiti un pic prosti si sa credeti ca puteti lua 10 la licenta, 10 la examene pentru ca credinta este mai puternica decat capacitatiile reale. :P Asa ca cu totii avem o speranta.:))

P.S Fetele ma gandesc ca nu v-am dezamagit cu argumentele mele mereu si enervant de stiintifice =))