duminică, 6 iulie 2008

Vesti bune


Traiasca berea!

Asta nu se schimba in inima mea, orice ar fi ... da, folosesc cuvinte mari cand vine vorba de bere, ca mi-e draga :) ... din multe motive.

Exista o serie de beneficii in consumul moderat de bere , pt detalii ma puteti chema la o bere sa va povestesc, mi-e lene sa scriu acu :)

Care e vestea buna? Am gasit o informatie ce mi-a facut ziua mai buna...o informatie pretioasa ca o adiere racoroasa de vant (sau o bere rece, daca tot suntem la capitolul asta) intr-o dupamasa torida.

Asadar, zice-se, berea nu ingrasa, cel putin nu in masura in care se crede.
Va redau urmatorul pasaj:

"Un pahar de lapte, iaurt sau suc de mere conţine mai multe calorii decat unul cu bere. Consumată cu moderaţie, această licoare sută la sută naturală ne poate menţine silueta în parametrii doriţi şi, mai mult, întreţine un corp sănătos. Concluzia? Sintagma "berea îngraşă" este un mit! Berea nu conţine pic de colesterol şi este foarte săracă în zaharuri. Cand savurăm o halbă de bere, începem să numărăm caloriile în funcţie de cantitatea pe care o bem. Comparată cu alte băuturi, berea ocupă un loc fruntaş în topul celor cu conţinut caloric redus. Un pahar de 100 mililitri de lapte conţine 64 de calorii, unul de suc de mere neîndulcit, 42 de calorii, unul de vin cu 12% alcoolemie, 77 de calorii, iar unul de lichior cu 40% alcoolemie, 320 de calorii. Totuşi, trebuie să fim atenţi cu ce mancăruri asortăm consumul de bere. Aportul caloric va creşte vertiginos dacă alegem o porţie de cartofi prăjiţi (342 calorii/100 gr), o pizza (270 calorii/100 gr) sau chiar alune sărate (600 calorii/100 gr). Indiscutabil, conţinutul nutriţional al berii face ca această băutură să devină de nelipsit de la masă. Un litru de bere conţine cel puţin 20% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Pe langă beneficiile aduse factorului nutriţional, consumul de bere ne ajută la digestie şi la reducerea nivelului colesterolului. Aşadar, consumată zi de zi cu moderaţie, berea este parte a unei diete echilibrate."


:D Minunat

Cred ca nu mai e nevoie sa precizez incotro ma deplasez acu ... sa imi fie de bine :D
ah, inc-un mic secret (testat pe propria piele-la propriu!) ... desi pt unii s-ar putea sa sune mai "sticky", ungerea cu bere inainte sau in timpul expunerii la soare, ofera un bronz frumos. Nu, nu protejaza (evident!), ci accelereaza procesul de bronzat...in fine, pt cei mai putin conventionali...

Atat, ca ma asteapta o bere buna-bunuta

2 comentarii:

Anonim spunea...

De fapt berea baloneaza, nu neaparat ingrasa. Cei care beau bere multa fac burta, dar e de alta consistenta fata de cea facuta prin ciocolata mancata dupa 12 noaptea.
Si sa nu uitam ca berea e cea mai buna blonda din lume.

Ali Gavra spunea...

;))
bine zici, cip

chiar si pt femei