marți, 8 decembrie 2009

Romania

...Romania...

Romania a fost numita in multe feluri. De multi oameni. In multe contexte.
Pentru a-si mentine titul de tara "neplictisitoare", plaiului de dor i-a fost dat sa fie martora unor alegeri prezideniale cu cantec.

A oferit unora posibilitatea de a fi Presedinte pentru o noapte - sau, mai exact, pentru vreo 8-10 ore. Este ceva inedit, nu poate nimeni contesta. Trebuie sa fie o experienta data naibii sa te culci Presedinte si sa te trezesti de rasul lumii. Nici nu stii, sa plangi sau sa razi...

Romania ofera posibilitatea altora de a fi mici Dumnezei si sa rastoarne viitorul tarii in cateva ore : sa transforme rosul in portocaliu- treaba deloc usoara, deloc morala, dar a dracu' de sanatoasa, din punctul unora de vedere.

Romania este tara care da ultimul cuvant cetatenilor care au parasit-o, sau, mai mult, celora care sunt peste mari si tari, dar care tin moris sa iti exercite dreptul de vot fara a fi in cunostinta de cauza sau in mod direct afectati. Asa...for the fun of it.

In fine, Romania da de lucru Curtii Constitutionale, dar si iubitorilor de conspiratii si teorii.

Ca veni vorba de teorii, ia-o si pe a mea:

Ca de obicei, ca doar nu e frumos sa ne abatem de la traditie, si cu ocazia acestor alegeri s-a furat ca in codru pe de ambele parti. Castigatorul este/va fi cel care a furat mai mult.
Cu ocazia asta, mai dam o steluta de gratiere acestor comportamene marsave, ca nu care cumva sa piara.

Ce urmeaza?

scandal...mult scandal...sau poate chiar, foarte mult scandal...?

E in regula, avand in vedere ca lucrurile merg ca pe banda in Romania, nu e stres. Avem tot timpul pentru show-urile astea.

Go, go, la scandal inainte, la munca-n napoi!

Niciun comentariu: