marți, 22 septembrie 2009

Soc: despre mine, again!

da, oricat de socant va parea, voi scrie despre mine.

dar nu neaparat datorita apucaturilor narcisistice, ci datorita Claudiei, for "leapsa-eting" me :)

here it goes,

Cand ti s-a intamplat ca la succesul tau sa contribuie lectiile de la cei mai vechi?

hmm, de obicei nu ascult si rareori cer sfaturi sau opinii.
Still, incerc sa invat din greselile altora, dar pare imposibil. Probabil are si capusorul meu nevoile de propriile cucuie pentru a invata ceva.
Totusi, as alege cele invatate de la oameni cu mai mult experienta si expertiza pe un domeniu, care apar ca si autoritati sau persoane "entitled to opinion" pe un anumit segment. Then I may be listening.

Daca ai putea invita un mare clasic la cina, cine ar fi si de ce?

Dupa 5 minute de cugetat, cred ca l-as alege pe Freud. Nu, nu mi-as dori sa ma psihanalizeze si nici nu sunt adepta bullshit-urilor care se promoveaza din ceea ce a lasta el in urma.
Cu toate ca imi voi ghida cariera de psiholog dupa cu totul si cu totul alte paradigme, cred ca un chit-chat cu Freud ar fi mai mult decat foarte interesant, in comparatie cu Skinner , Piaget sau Milgram care sunt mai mult sau mai putin previzibili.

As vrea sa vad care a fost secretul in spatele unei gandiri atat de rezolutionare si , totodata, revoltatoare care a generat atatea teorii, dezbateri si chiar conflicte.

Cine e cea mai influenta persoana din viata ta?

Da, scotandu-ma din ecuatie :), as supune... cineva din familie. Mama sau tata , couldn't decide, poate chiar fratele.
pentru ca sunt singurii care actioneaza sub imperiul a ceea ce se numeste neconditionat.

Care e ambitia ta secreta?

Sa imi gasesc limitele, dar sa nu spui la nimeni ;)
A, si-mi doresc tare mult sa pot schimba vietile multora prin ceva revolutionar (precizare : in bine - me no evil plans to rule the world)

Pretul gloriei?

Mmmmm, as alege din toate virtutile, dragostea adevarata. La asta sa nu se renunte pentru nimic. Pana acolo, orice pentru "glorie".

Greci sau romani?

Intr-adevar, cultura grecilor pare mai bogata mai ales in ceea ce inseamna filosofi, cugetatori si inventii de divinitati. Cu toate acestea, raspunsul meu e romanii, pentru ca au fost unul dintre popoarele care a schimbat de cateva ori cursul istoriei si au dominat cu orice pret. Da, si l-au avut pe Iulius Cezar si Antonin Eliogabal, sub conducerea caruia a fost ucis Hristos. - hey , nu mi-o luati in nume de rau, asa am ajuns la crestinism!

acestea fiind spuse, noapte buna, ma intorc la prea frmoasele basme despre LLL si Statele Lumii! (poate va povestesc alta data...)