luni, 23 noiembrie 2009

Vreau sa va doara!




Stimati lideri ai acestei tari,

De ce m-ati facut sa cred ca alegerile in Romania sunt libere si dreptul la vot ti-e garantat prin Constitutie?

De ce intr-un Campus Universitar de 10000 studenti se regasesc doat 3 sectii de votare, or 2 in cazul unui Campus de peste 5000 studenti?
De ce in diverse sate, se merge frumusel cu urna mobila la cetateni pentru a vota (nu, nu la cei invalizi) si, mai mult , se ofera consultanta in cazul in care nu stii cu cine sa votezi... de genul, voteaza-l pe Basescu si se va pune caldura in Biserica. (caz real)

Dragi mai mari ai statului,

Cum ar trebui sa sarbatoresc anul acesta fericita aniversare de 20 de ani de la caderea regimului comunist?
Pentru ca ... nu stiu daca sunt vrednica de a inchina un pahar de sampanie cu ocazia fericitului eveniment.
Pentru ca ... imi e rusine, dar NU am votat!



Da, am lansat si implementat o campanie de instigare a studentilor la vot. Da, m-am informat asupra candidatilor. V-am urmarit in maretile dezbateri. Da, chiar mi-am dorit sa votez.

de ce nu am votat?


Pentru ca NU M-ATI LASAT! Pe mine, si alte sute, mii de studenti! Pentru ca daca stai la sectia de votare 2 spre 3 ore sa te implicit si tu in a alege soarta tarii, ti se va tranti usa in nas!

Pentru ca vocea tinerilor, a "intelectualilor", a viitorului acestei tari este ignorata! Pentru ca ati facut o mare bataie de joc din aceste alegeri, pentru ca dupa 20 de ani de la "trezire" suntem mai adormiti, mai bine spus, amortiti decat ne-am fi imaginat.

Felicitari! Ati castigat prima runda.

Dar, spre dezamagirea Dvs., inca nu ne pierdem speranta.

Si eu si alti tineri NU credem in schimbare! NOI vom fi schimbarea! NOI o vom produce! Cred inca in asta...

...

si atunci, cand vom creste noi mari,

vreau sa va doara! - dedicatie aici



Repet sloganul saptamanii (nu cu bucurie ori mandrie) : SA VA FIE RUSINE!

PS: Felicitari BEC pentru organizarea alegerilor prezidentiale! V-ati ridicat la standardele tarisoarei!

duminică, 22 noiembrie 2009

Sa va fie RUSINE!

dezamagita de modul de organizare a alegerilor prezidentiale.

when will all of this end...

revin maine cu un post - prea sictirita acum ca sa fiu in stare sa mai si scriu despre rahaturile ce ne+ncojoara si ce rod intr-una din enalun si entuziasmul nostru.

vineri, 20 noiembrie 2009

si in animatie...













Come together, right now...! love it.

Tine minte- nu ai nicio scuza sa nu votezi ... in plus... Alegerile nu sunt pentru ei. Sunt pentru NOI! VOTEAZA!

joi, 19 noiembrie 2009

Alegerile NU sunt pentru ei. Sunt pentru NOI! VOTEAZA


A inceput campania nationala de instigare la vot a studentilor din Romania, cu mesaje speciale pentru cei de la Psihologie si Stiinte ale Educatiei (glume de psihologi, dar, hey, nu inseamna ca nu poti sa le prinzi si tu :D)

aici e unul dintre afisele campaniei... daca iti place , vezi mai multe aici.

Idee ramane aceeasi, iti place sau nu campania, esti sau nu student la psiho, esti tanar centatean al Romaniei si ai obligatia (eu asa o vad) sa iti misti partea dorsala duminica la vot! Si, da, conteaza! Si,sa, ai pe cine alege! (tine minte: alegi presedintele Romaniei, nu pe SuperMan, asa ca alege ca atare)

miercuri, 18 noiembrie 2009

What now?

Legea educatiei este neconstitutionala


Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea facuta de Partidul National Liberal si a decis ca Legea educatiei contravine Constitutiei, actul normativ fiind unul dintre cele trei pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea in Parlament in septembrie.

Reprezentantii opozitiei au anuntat, pe 23 septembrie, ca au atacat Legea educatiei la Curtea Constitutionala (CCR).

Deputatul PNL Ciprian Dobre a facut o trecere in revista a principalelor aspecte de neconstitutionalitate sesizate de liberali in Legea educatiei.

"Cinci critici majore am dezvoltat in sesizarea noastra. Primul aspect este legat de directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant, articolul 251 din lege, care spune ca profesorii care detin functia de director sau director adjunct sunt incompatibili cu calitatea de membru al unui partid politic", a remarcat liberalul, mentionand ca s-ar excede articolul 40 alineatul 3 din Constitutie care arata ca nu pot face parte din partide politice doar judecatorii CCR, avocatii poporului, magistratii, membri activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.

Un alt element reclamat de liberali se refera la solutionarea starii de incompatibilitate.

Potrivit lui Dobre, la articolul 331 din Legea educatiei, se face urmatoarea precizare: directorului sau directorului adjunct care este in stare de incompatibilitate i se desface contractul de munca pe motive disciplinare. "Adica incompatibilitatea se solutioneaza prin intermediul dreptului muncii. O alta aberatie - directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant nu au contract de munca, ci contract de management", a comentat liberalul.

Deputatul PNL a sustinut si ca in Legea educatiei se introduc discriminari prin prevederea potrivit careia absolventii liceului pot sustine in mod gratuit examenul de bacalaureat de doua ori, ceea ce ar insemna ca cei de la privat o pot face o singura data sau de trei ori, "legea nu distinge si nu le mai spune nimic". "Oricum am lua-o, avem de-a face cu o discriminare raportat la articolul 4 alineatul 2 din Constitutie", a subliniat Dobre.

O alta critica adusa de liberali se refera la prevederea pentru acordarea a 500 de euro pentru fiecare cetatean roman la nasterea acestuia. Ciprian Dobre a punctat ca, in conditiile in care Legea intra in vigoare dupa promulgare, iar normele de aplicare ale legii sunt prevazute pentru zece luni de la intrarea in vigoare, problema care se pune este discriminarea fata de cei nascuti inainte de intrarea in vigoare a textului.

In plus, Dobre a facut referire la incalcarea articolului din Constitutie care garanteaza autonomia universitara. "La articolul 298 se arata ca in cazuri bine justificate in perioada unei legislaturi de patru ani, Ministerul Educatiei poate prin ordin, sa suspende din functie rectorul unei instiutii de invatamant superior de stat sau privat, acreditata sau autorizata provizoriu. Cu alte cuvinte, cu toate ca autonomia este garantata, domnul Boc isi asuma raspunderea in fata Parlamentului tocmai pe un articol care infrange aceasta garantie", a afirmat liberalul, in opinia caruia "Universitatile vor fi conduse de Guvern".

Parlamentarii PNL au sesizat si incercarea de politizare a sistemului de invatamant preuniversitar si universitar.


sursa: www.ziare.ro

...(comentariile mele)...si sesizarea vine tocmai acum, in plina campanie electorala. Nu spun ca nu e una mai mult decat pertinenta, dar , uf, cand ne va trece boala de "las-o mai ca merge asa". Adica facem o chestie (adopti o lege) care stii ca are anumite hibe, dar speri totusi sa treaca neobservate/ sa mearga si asa.

Vine oare de duminica (mai bine spus 6 dec.) rezolvarea, scaparea ?

Hai sa credem ca da. Hai sa si facem ceva pentru asta- mergi la vot!

Sunt o mie de surse cu ajutorul carora te poti interesa despre ce sustine fiecare, si , te rog, nu incepe cu "n-am pe cine sa votez", "sunt toti o apa si un pamant", pentru ca, in caz ca nu stiai, sunt 12 candidati!

Alegerile NU sunt pentru ei. Sunt pentru NOI! VOTEAZA!
(keep this in mind, voi reveni asupra acestui aspect)

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

gura de aer curat

Tocmai ce am ajuns de la teambuildingul celor de la LSFETC (vezi aici) unde am tinut un training pe Time Management si i-am ajutat nitzel impreuna cu Andrei sa isi faca o nou-nouta echipa LSFETC.

A fost o experienta super draguta, oameni faini si dornici sa devina voluntari dedicati intr-ale ONGurilor studentesti.

Le dorim multa bafta si sa creasca mari! :)

Da, si Cheveresul e tare tare frumos in apus de toamna...

Multumim de invitatie si de o zi de relax asortata cu o doza much needed de energie si optimism

(poze mai tarziu)

luni, 9 noiembrie 2009

ce e cu ziua de 9 noiembrie?


citesc diverse cotidiene, care, bineinteles ne povestesc despre ce s-a intamplat acum 20 ani undeva prin vestul Europei si ,care totodata, scot in evidenta nestiinta poporului roman asupra acestui eveniment marcant pentru ceea ce este Europa de azi. Si ce daca nu stiu elevii din asa zisele licee de marca din diverse orase, pardon, municipii din Romania? Si de daca ei mai si studiaza in limba germana?

Asta imi suna a premisele unui studiu care vrea sa arate lipsa de valoare adaptativa - adica relevanta pentru viata as we now know/live it - a astfel de cunostinte istorice.

Si au vreo importanta? Tin de cald? Cati dintre modelele voastre sclipesc in ochii vostrii pentru o cultura generala vasta?

O colega draga de la Psiho intreba la un seminar: "Care este relevanta ecologica pentru elevi in a cunoaste operele unor rusi morti?"

Si astfel se naste o intrebare intrebatoare: Ce e cu asa zisa "cultura generala" ? = ce insemna cultura generala in ziua de azi? =

Si nu cred ca e impertinenta intrebarea, avand in vedere ca s-ar putea sa fi exclus din grupul de prieteni daca nu stii ce se poarta in toamna-iarna in Clubul X - Fitzzze - dar de amaratii aia din 89 care n-aveau ce face si daramau ziduri - chestii nu ne pasa , pentru ca e parte din trecut.

Oricum pentru cei interesati: Zidul Berlinului (155km), numit si "Zidul Rusinii" a fost ridicat de comunistii germani in 1961 pentru a inchide Berlinul de Vest si pentru a-i impiedica pe cei din Est sa evadeze din lagarul comunist. Circa 100 de ucisi au rezultat in urma tentativelor acestora de a escalada zidul.
Pe 9 noiembrie 1989, dupa protestele est-berlinezilor, acesta a inceput sa fie daramat.



Bonus de info : cu ocazia implinirii a 20 de ani de la cadere, are loc astazi o manifestare la Poarta Bradenburg- simbolul unificarii germane din 1989, sondata cu intrunirea a liderilor din intreaga lume, precum Angele Merkel, Gordon Brown, Hillary Clinton, Dmitri Medvedev si, capul nost' (for the moment) Traian Basescu.

PS: Ce o fi pe la noi prin decembrie? Chiar sper sa vad niste chestii faine pe aici, daca de Revolutie nu-mi amintesc nimic :P

miercuri, 4 noiembrie 2009

more...

... more of this?




Acestia sunt copii cognosisti din ziua de azi- COGNOSIS este federatia organizatiilor studentilor de la psihologie si stiinte ale educatiei.
Acestia sunt cei care, bolnavi fiind de ong-ing studentesc, doresc sa faca treburi faine si la nivel national.

Si se pare ca ei sunt cei cu care voi lucra cel putin un an, asta pentru ca aici vedeti bordul Cognosis



...a carui sef de trib pare-se ca sunt eu.

Deci, da, Andi, aveai dreptate. Inca n-am scapat de adictia miscarii studentesti. eh, mai buna asta decat altele.

Oricum, sa avem spor si entuziasm in tot ce facem!